Cosmetische ingrepen

Wilt u met enkele kleine ingrepen uw huid verbeteren? Dan bent u aan het juiste adres.

Door onze specialisatie in het opereren van huidkanker zijn we uitstekend in staat om moedervlekken en andere cosmetisch storende elementen in het gezicht chirurgisch te verwijderen. We doen dat door middel van een kleine excisie of een plastiek. Ook kunnen we onder plaatselijke verdoving middels kleine stroomstootjes kleine wratjes en andere oneffenheden verwijderen.

Daarnaast zijn we experts op het gebied van verjonging van de huid. Hiervoor maken we gebruik van injectables, lasertherapie, chemische peelings en DermaPen.

Behandelingen die wij aanbieden:

Doel

Botox® (botuline toxine) is een middel dat de spieren verslapt zodat rimpels minder zichtbaar worden. Het is dus geen filler. Het effect houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan, bij herhaaldelijk inspuiten wordt dit gemiddeld zes maanden. Botox® mag enkel worden ingespoten door geregistreerde artsen.

Een andere toepassing is de behandeling van hyperhidrosis, het overmatig zweten onder de oksel. Door een serie van kleine injecties wordt het vrijkomen van de signaalstof acetylcholine geblokkeerd waardoor de het signaal dat naar de zenuwcellen gaat om zweet te produceren stopt.

Indicatie

Overmatig zweten (hyperhidrosis)

Fronsrimpel, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes

Het eerste consult

Allereerst komt u op consult bij de arts die u gaat behandelen. Er wordt gekeken of u een geschikte kandidaat bent voor botox® behandeling en er wordt middels een vragenlijst gekeken naar uw medische achtergrond, medicijngebruik en eerdere behandelingen. Het is hierbij belangrijk dat u zo eerlijk mogelijk antwoordt om eventuele gezondheidsrisico's uit te sluiten en u dus zo veilig mogelijk te kunnen behandelen.

Voor het consult wordt 75 florijn in rekening gebracht, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Cosmetische behandeling van rimpels

Duur: ongeveer 10 minuten

Wanneer u besluit tot behandeling met botox, wordt er een officiële behandelovereenkomst getekend. Er worden foto's gemaakt die worden toegevoegd aan uw dossier, zodat het effect van de behandeling later kan worden beoordeeld.

Daarna volgt behandeling met Botox. Door middel van enkele injecties met een zeer fijne naald worden zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. Op die manier wordt het zenuwsignaal van de zenuwcellen naar de spieren geblokkeerd en ontspant de spier. Het is een pijnloze behandeling waarbij het effect na een week optimaal is.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de injectieplaats licht rood en gezwollen zijn. Dit is in de meeste gevallen de volgende dag verdwenen en bent u weer toonbaar. U kunt na de behandeling meteen naar huis.

Het is verstandig de behandelde spieren twee uur na de behandeling zo veel mogelijk te gebruiken. Hierdoor verspreid de botox® extra goed in de behandelde spier en versterkt u het effect.

Wel is het verstandig om het hoofd na de behandeling enkele uren zo veel mogelijk recht op te houden. Hierdoor wordt voorkomen dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt waardoor andere spiergroepen ook effecten van botox® vertonen en er bijwerkingen kunnen optreden.

Behandeling van overmatig zweten

Duur: 30 - 45 minuten

Ook hier wordt indien u besluit tot behandeling met botox® een officiële behandelovereenkomst getekend. Doormiddel van een jodium zetmeeltest wordt het gebied waar u overmatig zweet bepaald.

Jodiumzetmeeltest: uw oksel wordt ingestreken met een jodiumoplossing, daarna wordt er een wit poeder opgebracht dat paars verkleurd in de gebieden die later worden behandeld met een serie kleine injecties met botox®.

Na enkele dagen merkt u een afname van het zweten en het effect is na een week optimaal.

Is er kans op bijwerkingen?

In het algemeen zijn er geen complicaties. Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam door de kleine hoeveelheid die wordt gebruikt. In een zeer zeldzaam geval kan de botox® inspuiting een vreemd effect hebben, wat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er een horizontale rimpel vlak boven het ooglid wordt ingespoten en er een 'hangend' ooglid is dan het gevolg. Ook dit verdwijnt na verloop van tijd.

Prijzen

De prijzen van een botox behandeling worden gerekend naar een regio. Voorbeelden van regio's zijn fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (beiderzijds).

  • 350 AFL Behandeling van 1 regio
  • 450 AFL Behandeling van 2 regio's
  • 500 AFL Behandeling van 3 regio's
  • 900 AFL Behandeling van overmatig zweten
  • Botox special: Indien u vier vriendinnen meeneemt voor botoxbehandeling ontvangt u de behandeling van 1 regio geheel gratis! Hiermee bespaart u 350 AFL.