Algemene Dermatologie

Hieronder verstaan we de diagnostiek en behandeling van aandoeningen van huid, haren en slijmvliezen (mondholte en geslachtsorganen).

Huidaandoeningen

Er zijn meer dan 3000 verschillende dermatologische diagnosen. De meest voorkomende huidaandoeningen zijn ontstekingsprocessen (Jeuk, eczeem en psoriasis), een zonbeschadigde huid met als gevolg huidkanker, goedaardige tumoren en pigmentstoornissen, moedervlekken, infecties van de huid (Acne, virale wratten, bacteriële- en schimmelinfecties; hieronder vallen ook de seksueel overdraagbare aandoeningen), huidproblemen bij kinderen, haarproblemen en afwijkingen aan het veneuze vaatstelsel (spataderen en beenzweren).

Het consult

Tijdens het consult worden vragen gesteld over de aandoening zelf, huidproblemen in de familie, de medicatie die u gebruikt of gebruikt heeft en het voorkomen van allergieën.

Aansluitend volgt het lichamelijk onderzoek. Dit kan enkel de huidaandoening betreffen, echter ook beoordeling van de volledige huid. Houdt er altijd rekening mee dat er gevraagd kan worden om u te ontkleden. Soms is het nodig om een huidkorreltje weg te nemen om dit na te kijken onder de microscoop. Deze procedure noemen we een biopt (u kunt bij dermato-oncologie lezen hoe dit in zijn werk gaat).

Na het stellen van de diagnose worden de behandelopties met u besproken. In de meeste gevallen ontvangt u hierover een brochure, zodat u het thuis nog eens op uw gemak kunt doorlezen.

Ten slotte ontvangt u een recept waarmee u de medicatie kunt ophalen bij de botica en wordt er een controle afspraak gemaakt of een afspraak voor de behandeling.

Heb ik een doorverwijzing via de huisarts nodig?

Nee, u kunt zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken voor een consult. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van het consult via de AZV heeft u een doorverwijzing van uw huisarts nodig. Zonder deze verwijsbrief wordt het consult niet vergoed en komen de kosten van het consult voor eigen kosten en rekening. Voor een particulier consult wordt 75 florijn gerekend.

Indien u vragen heeft neemt u dan contact op, of maak een afspraak voor een consult.