Flebologie; Spataderen en beenzweren

Wij leggen ons toe op diagnostiek en behandelinng van spataderen. Daarbij conformeren wij aan toonaangevende internationale standaarden en richtlijnen aangaande de flebologie.

Spataderen zijn bloedvaten die door slecht sluitende klepjes niet meer goed kunnen functioneren of verwijden. Spataderen kunnen cosmetisch ontsierend zijn, maar ook aanleiding geven tot pijnklachten, vermoeide benen, krampen, eczeem of uiteindelijk een open been. Om die reden is het beter de spataderen te behandelen.

Tijdens het eerste spataderconsult worden de aderen van uw benen grondig nagekeken. Het betreft een uitwendig en pijnloos onderzoek. In gezonde aderen zitten kleppen. Door in uw been te knijpen wordt met behulp van het echoduplex onderzoek de doorstroming van uw aderen getest en nagekeken of de kleppen goed werken. De uitslag van dit onderzoek en het lichamelijk onderzoek wordt met u besproken. Aansluitend wordt er een behandelplan opgesteld.

Er volgt in principe tijdens dit eerste consult geen behandeling, met als uitzondering kleine ingrepen.

Behandelingen die wij aanbieden:

Doel

Behandeling van middelgrote en grote spataderen.

Procedure

Duur: 45 minuten.

De spataderen worden afgetekend en in de huid worden kleine prikgaatjes gemaakt. Daarna wordt de spatader aangehaakt en door genomen. De prikgaatjes hoeven niet gehecht te worden. Ze worden vastgezet met hechtstrips. Tenslotte krijgt u na de bahandeling een steunkous aangemeten.

De Muller techniek geeft een zeer mooi cosmetisch resultaat

Nazorg

U houdt de steunkous de eerste week dag en nacht aan. Aansluitend verwijderd u zelf de wattenbollen. In de weken daarna draagt u enkel overdag indien u lang staat of zit nog de steunkous. Het dragen van de kous wordt als minst plezierig ervaren, maar is wel van essentieel belang. Hierdoor verkleint u de kans op bloeduitstortingen aanzienlijk.

Verder is het verstandig om niet te sporten of intensief te fietsen. Het is uitermate belangrijk dat u het behandelde been tot vier weken na de behandeling niet blootstelt aan de zon.

Is er kans op bijwerkingen?

Vaak komen er bloeduitstortingen voor, echter deze verdwijnen vanzelf na enkele weken. Zeer zelden wordt er een zenuwtakje geraakt. Ook dit hersteld zich vanzelf weer na verloop van tijd.